ЛИНИЈА ЗА ПРОИЗВОДЊУ САТНИХ ОСНОВА ПУШТЕНА У РАД

Градоначелница Сомбора , Душанка Голубовић, је 13.01.2020. године званично пустила линију за производњу сатних основа у рад , чиме је означила комплетирање исте, од расписивања конкурса за доделу средстава до финализације и физичког постављања линије у просторијама удружења.

Град Сомбор је 26.07.2019. расписао конкурс за доделу средстава за развој пчеларства на територији града у 2019. години и на истом су Удружењу пчелара „ Аврам Максимовић“ , на основу поднете пријаве и тражене документације, додељена средства за набавку линије за производњу сатних основа.

Склопљен је Уговор са градом Сомбором и кренуло се у реализацију зацртаног циља. Пут до финализације је био дуг и напоран. Ваљало је прво изнајмити адекватан простор за смештај линије, увести одговарајућу струју, развести воду, средити цео простор да буде адекватно обезбеђен и окречен.   Људи одређени за рад на линији су морали ићи на обуку у Трстеник и тек тад смо сместити исту у тако припремљен простор. Линија је испоручена састављена и такву су наши пчелари истоварили из возила и унели у просторију.

Пробни рад је обављен успешно захваљујући Бабић Ивану, који је издвојио 100 кг свог воска да се вежбамо на њему.

Након свега наведеног, договорено је да градначелница Сомбора , Душанка Голубовић, свечано пусти линију у рад 13.01.2020. године.

Договорено – Урађено.

Градоначелница Душанка Голубовић, са помоћником Антониом Ратковићем , већником за пољопривреду Дарком Радуловићем и сарадницима из Оделења за пољопривреду и заштиту животне средине, Владимиром Катанићем и Предрагом Куцурским су наведеног дана дошли у просторије Удружења, где су их дочекали окупљени пчелари.

Милорад Мастиловић , председник удружења, упознао је  госте са начином рада линије и шта она значи за пчеларе и пчеларство уопште, након чега се Градоначелница обратила присутнима и упознала их са намером Града да  се улажу средства у развој пчеларства као гране пољопривреде и убудуће, те  да јој је јако драго да види реализован овакав један пројекат од кога ће користи имати сви пчелари.  Потом је уследило пуштање линије у рад , што је пропраћено аплаузом свих присутних.

Удружење пчелара је уручило повељу захвалности за допринос развоју пчеларства градоначелници Душанки Голубовић.

Велико Хвала Граду и свима који су помогли да се доделе средства за реализацију једног оваквог пројекта баш у удружењу пчелара „Аврам Максимовић“ у Сомбору.

Пчелари  су за госте приредили скромну закуску, ни близу онаквој каква би требала бити  у односу на додељено.

Још једном ВЕЛИКО ХВАЛА, уз наду да ће се овај вид сарадње наставити и убудће и да ће бити још доста сусрета Градоначелице и сарадника са пчеларима нашег Удружења.

Након наведеног, у пријатној атмосфери  се наставило са опуштеним дружењем и ћаскањем гостију и пчелара.