ОДРЖАН 25. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЧЕЛАРСТВА

У суботу 26.08.2017. године у Сомбору је одржан ЈУБИЛАРНИ 25. САЈАМ ПЧЕЛАРСТВА. Своје штандове , од раног јутра, по лепом и сунчаном дану, поставили су и украсили сами излагачи. Њих преко педесет се потрудило да лепотом својих производа привуку посетиоце сајма и да им исте представе у пуном сјају.
Сајам је отворен у 10 часова а окупљеним грађанима су се обратили председник организационог одбора Милорад Мастиловић, председник организационог дела сајма за поставке цвећа и старих заната Душан Контић и председник Савеза пчелара Војводине Радомир Влачо.
Сам чин отварања Сајма, уз биране речи хвале, обавио је Начелник Западнобачког управног Окрга г’дин Душан Марјан.
На Сајму је одржан састанак делагација Мађарске, Хрватске и пчелара ЗБУ Округа са циљем изналажења могућности организовања регионалног Сајма ових области. Тим поводом, делегација пчелара ЗБУ округа посетиће Мађарску 02.09.2017. године.
У сали градске куће, др Стипан Ковачић , пчелар из Хрватске, је окупљеним пчеларима одржао предавање о производњи матица и њиховом породичном пчеларењу.
Улица краља Петра 1. Је и ове године била прелепа и на њој се за сваког посетиоца пронашло понешто.
Сајам је затворен у 20 часова са жељом да се видимо 2018. Године, последњег викенда Августа месеца на регионалном Сајму, Мађарске, Хрватске и пчелара ЗБУ Округа.