LEPA VEST ZA CLANOVE UDRUZENJA

Opstina Sombor je na konkursu za razvoj pcelarstva izabrala UP “Avram Maksimovic” i odobrila mu sredstva za nabavku masine za proizvodnju satnih osnova.

Sredstva u iznosu od 1.610.240,00 dinara, koliko je cena masine sa pdv –om , su uplacena na nas racun.

Sledi priprema prostrije za smestaj iste, oko koje nam je takodje pomogla Opstina Sombor I izdala nam u zakup predivnu prostoriju u naselju Goge za 1.700,00 din mesecno.

U istoj prostoriji bi bila smestena I mesalica za pogace I mlin za secer, sto bi nasim clanovima omogucilo da sve resavaju na jednom mestu.

Ovo je velika stvar za nas pcelare jer cemo od svog voska praviti osnove a ne menjati ga za iste od raznih proizvodjaca, a posle ugradnje u kosnice, hvatati se za glavu jer ih pcele nece da grade kako bi trebalo ili se vosak spuza niz zice kad ga pcele napune medoom I slicno.

Masina je narucena, pravi se I ocekuje se njena montaza, obuka ljudi za rad sa njom I pustane u rad do kraja godine, gde cemo svi biti pozvani na svecano otvaranje.

Veliko hvala celnicma Opstine na prepoznavanju znacaja pcelarstva I dodeljenim nam srdstvima, a nama sretno koristenje datih blagodeti.

Vidimo se na otvaranju naseg “mini pogona”.